Každý týden ve čtvrtek závoz do Prahy, Mladé Boleslavi a okolí dálnice D10. V pátek Liberecko, Turnovsko a Českodubsko. Otevřený je i Letní výčep v Trávníčku!

Novinky, Strana 13

Vermont = zelený kopec

Recept na svrchně kvašený speciál New England IPA vznikl v americkém Vermontu, což ve francouzštině znamené zelené hory.

Podobný zelený kopec má Antonín Beran v hořením Trávníčku hned za chalupou a tak se rozhodl, že tenhle trendy recept musí vyzkoušet. Nechal si poslat dva exklusivní britské chmely, sládková Alenka doplní ještě jeden americký a v pátek se společně pustí do vaření.

Tóny exotického ovoce?

Přesně taková je Beranova New England IPA 13°, kterou jsme dnes ve Frýdlantu uvařili. Ale nebojte, žádné ovoce jsme při její výrobě nepoužili. Vymazlený recept naší sládkové Alenky obsahuje 5 druhů sladů a navíc i ovesné vločky. Chmelili jsme čtyřmi druhy chmelů, 2 americkými a 2 britskými. Bude to světová dobrota!

Roztočte to s Beranem a přijďte 20. 5. ochutnat do Trávníčku.

Speciální chmely dorazily

Chystáme se uvařit náš první speciál – New England IPA ????.

I do zapadlého podještědského Trávníčku dorazily nejmodernější světové pivovarnické trendy a s nimi i zásilka dvou speciálních anglických chmelů nové generace tzv. "flavour hops". Odrůda Archer má příjemnou chmelovou vůni s tóny limetky a broskve, Olicana má výraznou a intenzivní vůni s tóny manga, grapefruitu a mučenky. Proto očekáváme skvělou hořkou chuť s explozí tropického ovoce.

Pokud vše dobře dopadne, tak už v pátek budeme mít uvařeno ... a v květnu to s Beranem pěkně roztočíme –

Stránka 13 z 15 - 43 položek celkem